Testimonials studenten

Anoniem | 05-2020
Sportkunde
“Waarom betaal ik 2200,- schoolgeld en heeft niemand me dit ooit uitgelegd?”
Aileen Bradley, Haarlem | 10-12-2019
Sociaal Pedagogische Hulpverlening
“Ontzettend bedankt voor de feedback en suggesties, ik heb er heel veel aan. Ik had in de afgelopen weken al drie verschillende scriptiebegeleiders via Marktplaats om hulp gevraagd, maar van hen kreeg ik alleen kleine aanpassingen en wat feedback op zinsbouw. De feedback die ik van jou heb gekregen klinkt een stuk logischer, hier kon ik goed mee aan de slag. Jammer dat ik pas met jou in contact ben gekomen toen er ‘ineens’ een deadline was. Als ik deze feedback een maand eerder had gekregen, dan had mijn onderzoeksopzet er veel beter uit gezien.”
S. F.  |  9-10-2019
“Dank voor je inzet gedurende de begeleiding, ik heb enorm veel geleerd van al je feedback. 

En zo is het mij achteraf toch meegevallen hoe erg zo een thesis schrijven is vergeleken met het feit dat ik beren op de weg zag alleen al bij het idee van een thesis schrijven. Ik houd je op de hoogte:) “

Saira  |  16-7-2019
“Esther heeft feedback gegeven op mijn scriptie voor de lerarenopleiding.
Ik kon zelf aangeven wanneer ik de feedback nodig had en hierdoor kon ik mijn tijd efficiënt indelen. Ik heb, bijvoorbeeld, flinke stappen gemaakt in de zomervakantie, omdat ik toen vrij had. Zowel mijn onderzoeksplan en afstudeerscriptie zijn vrijwel meteen goedgekeurd. Mijn scriptie is beoordeeld met een 8.3 en dat is mede dankzij de feedback van Esther.”

Vivian  |  24-2-2019
“Ik vond de begeleiding erg fijn. Ik zat meerdere malen helemaal vast en wist vaak niet over ik überhaupt wel op het goede spoor zat. Op dat soort momenten maakte jij altijd tijd. Ook als het ik op het laatste moment ergens mee kwam. De feedback was goed begrijpbaar en niet in onderzoekstermen geschreven. De feedback die je gaf, daar kon ik écht wat mee. Ik heb de hele begeleiding eigenlijk als erg prettig ervaren en echt voor mij wel de redder in nood!”

Anoniem  |  11-11-2018
“Na een voortvarende start van mijn scriptie bleek na de beoordeling van mijn conceptversie dat ik, met behoud van de onderzoeksresultaten, mijn gehele theoretisch kader moest herschrijven. Een monsterklus waarin ik totaal vastliep, het overzicht niet meer had en geen heil meer zag in mijn scriptie.

Met de gerichte hulp en feedback van Esther kwam er structuur terug wat resulteerde in een aanpak en houvast. Dit heeft mij geholpen om doelgericht te kunnen werken aan mijn scriptie en het  literatuuronderzoek in het bijzonder. Voor deze monsterklus was een flinke dosis geduld en doorzettingsvermogen nodig, maar juist hierin heb ik zeer veel steun ervaren.
De hulp van Esther zou ik het beste willen omschrijven als eerlijk, doelgericht, flexibel, toegankelijk, maar bovenal motiverend. En niet zonder resultaat, want ik ben uiteindelijk met vlag en wimpel geslaagd”.
Ik wil Esther dan ook zeker aanbevelen indien je, in welk proces van je scriptie je ook zit, gerichte hulp nodig hebt”.
Rolf  |  10-2017
“Mijn Go/No-go-versie diende een GO-versie te worden en daar moest nog veel aan gebeuren. Een opdracht gepost op marktplaats en Esther was eigenlijk de enige met een fatsoenlijke mail terug. Ik moest namelijk in minder dan 1 week de gehele scriptie van 60 pagina’s op een hoger niveau krijgen (structuur, grammatica, APA, etc). Doordat ze flexibel is in het contact via de mail en telefoon, kon ik ook in de avonduurtjes en in de weekenden gewoon doorgaan met het aanpassen van de scriptie. De deadline is behaald en het resultaat spreekt voor zich. De examencommissie gaf aan dat mijn scriptie op het randje van de 5,5 en dat was op basis van de versie go/no-go. Na de aanpassingen van Esther te hebben doorgevoerd, bleek dat ik een “go” ontvangen had voor de verdediging. Ze laten alleen scholieren opgaan die een scriptie hebben van een 7 of hoger. Dus de feedback en aanpassingen hebben zeker nut gehad. Super bedankt 🙂
Met vriendelijke groet,
Rolf.”

Denise  |  07-2017
“Esther heeft mij het inzicht en vertrouwen gegeven, dat het goed kwam. Dit heeft zij hard gemaakt met het onder woorden brengen van de woordenbrij waar ik mezelf in bevond. Met aandachtig luisteren, snel handelen en de korte lijnen mbt contact, heeft zij mij geholpen mijn scriptie tot een goed einde te brengen. Ik ben vol lof over Esther en zal haar in de toekomst, wanneer nodig, haar zeker weer inschakelen. Esther, nogmaals bedankt!’ -Denise” 

Annet Bruikman  |  07-2017
“Zonder Esther van Teshuva was het niet gelukt mij scriptie optijd af te maken.
Al
meerdere keren werd mijn scriptie afgekeurd. Op het moment dat ik het echt niet meer zag zitten kwam ik in contact met Esther, die me het vertrouwen gaf dat het ging lukken. Haar zelfvertrouwen en rust, maakte dat ik het weer zag zitten.

Esther leek snel door te hebben wat voor een soort ondersteuning ik nodig had. Stap voor stap hebben we samen de scriptie opnieuw opgebouwd.
Door stap voor stap aanwijzingen en tips hoe en wat er precies nodig was heb ik mijn scriptie kunnen afronden.
Zo fijn dat Esther in die periode ook heel veel in de avond en weekeinde bereikbaar was, omdat ik het naast mijn werkuren moest doen.

Natuurlijk is het uiteindelijk best veel geld, maar het is het voor mij dubbel en dwars waard geweest. Ik heb mijn studie kunnen afronden en daardoor een vast contract gekregen.

Annet Bruikman”

Anoniem  |  07-2017
Vol goede moed ben ik in februari begonnen aan mijn scriptie voor de tweedegraads lerarenopleiding. Ik was nooit onzeker over het feit dat ik het niet zelf aankon schrijven. Toch kreeg ik mijn plan van aanpak tot drie maal terug en werd hij pas eind april goedgekeurd. Door het steeds afkeuren van mijn plan van aanpak verdween mijn motivatie en zag ik het allemaal niet meer zitten. Ik kwam in een vicieuze cirkel terecht waarbij het voor mij steeds moeilijker werd om achter mijn computer te kruipen en om verder aan mijn scriptie te werken. De begeleiding vanuit school was nihil. Het plannen van een afspraak met je begeleider op school duurde enorm lang en als je eenmaal een afspraak had verliep dit gesprek zeer gehaast.

Ik was mijn motivatie kwijt maar wou hoe dan ook mijn studie afronden. Zo kwam ik bij Esther terecht. Ik heb geen moment spijt van mijn keuze om haar als externe begeleider in te schakelen. Esther biedt je naast een luister oor, ook weer de motivatie om verder te gaan. Ze bespreekt de mogelijkheden en maakte een reële planning rekening houdend met jouw situatie. Daarnaast is zij zeer goed bereikbaar zowel per mail als telefonisch. Ze vergeet haar studenten niet en wanneer ik het even niet zag zitten of contact vermeed wist zij mij te vinden om toch de eindstreep te behalen.

Inhoudelijk heeft ze enorm veel verstand van het schrijven van een scriptie. Ik dacht dat ik op school veel had geleerd, maar door haar duidelijke uitleg werd alles veel helderder voor mij. Ze geeft je tips maar houdt ook absoluut rekening met jouw wensen en de eisen vanuit je opleiding. Ze doet haar werk echt met passie en probeert door regelmatig met je in gesprek te gaan echt een duidelijk beeld te krijgen van wat jij wil onderzoeken. Om die reden kan ze inhoudelijk actief meedenken en blijft het niet bij oppervlakkige tips over het schrijven van een onderzoek. Ook bij het corrigeren van spellingsfouten kan je bij Esther terecht. Iets waar mijn opleiding zeer streng op was.

Kort samengevat heb ik de begeleiding bij Esther als zeer prettig ervaren en zal haar voor een eventuele toekomstige master opnieuw benaderen. (Anoniem)”