Scriptie-bootcamp

Wil jij een paar dagen of weekend weg om flink op te schieten met je scriptie, onder professionele scriptiebegeleiding? Dat kan!

Tijdens een scriptieweekend (‘bootcamp’) kun je je even helemaal op je scriptie richten.

Eerstvolgende data:

  • 27 en 28-6-2020

Meerdere data in de zomer mogelijk; op aanvraag

Andere data op aanvraag. Een privébootcamp voor je vriendengroep, klas of studentenvereniging kan ook! Al dan niet op een eigen locatie.

Zo ziet de dag eruit:

We werken dagelijks van 9.00 – 21.00 uur en beginnen de dag met een seminar / vragenronde vol praktische tips. Deze praktische info heeft zich inmiddels meer dan bewezen als super helpend voor studenten. Overdag heb je alle ruimte om aan je scriptie te werken. Er is een professionele scriptiebegeleider aanwezig om je vragen te beantwoorden. Zo kun je effectief werken en flink opschieten.

Tijdens een bootcamp werken we ieder voor zich in een gezamenlijke ruimte. Je volgt je eigen tempo en kunt je terugtrekken of ontspanning zoeken wanneer je daar behoefte aan hebt. Na afloop van de bootcamp is een natraject mogelijk, dit kan online of face-to-face.

De scriptiebegeleiding

Overdag ben ik (Esther) als scriptiebegeleider aanwezig. Zelf heb ik een achtergrond in de sociale wetenschappen en begeleid al jaren met plezier studenten van de meest uiteenlopende studies. In principe kan ik met elke scriptie helpen (vooraf vindt een intake plaats).

Mijn specialisme ligt op het gebied van structuur.; ik ben expert in het helpen wanneer je compleet bent vastgelopen of niet vooruit komt.

De begeleiding is zowel inhoudelijk (inhoud hoofdstukken, onderzoeksaanpak, enquête opstellen, resultaten verwerken, etc.) als qua vorm (spelling en zinsbouw, structuur, APA, etc.). Ook kan ik helpen bij eenvoudige vragen rondom data-analyse.

Tijdens een bootcamp werk je zelfstandig en kun je direct je vragen stellen wanneer je ergens tegenaan loopt. Zo kun je flink opschieten. Heb je behoefte aan intensieve, individuele begeleiding? Neem even contact op voor de mogelijkheden van online begeleiding, of bezoek één van de inloopdagen.

Indien je specialistische hulp nodig hebt met SPSS of inhoudelijk voor jouw vakgebied, neem dan ook even contact op. Indien nodig verwijs ik je door naar een gespecialiseerde begeleider voor jouw vragen.

Voor wie zijn de bootcamps bedoeld?

Herken je jezelf in één of meerdere van de onderstaande punten?

 • Je staat aan het begin van je scriptie en wilt tips voor het opstarten
 • Je bent bezig met je onderzoeksvoorstel / pva / scriptie en hebt geen idee hoe je het moet aanpakken
 • Je loopt helemaal vast
 • De deadline komt héél snel dichterbij…
 • Je ziet als een berg tegen je scriptie op en kunt er geen motivatie meer voor opbrengen
 • Je werkt naast je studie en hebt geen tijd voor je scriptie
 • Je draagt zorg voor je kinderen of een gezinslid, waardoor je niet aan je scriptie toe komt
 • Je volgt afstandsonderwijs en komt er niet uit wat nu de bedoeling is met die scriptie
 • Je worstelt met psychische of fysieke klachten (bijvoorbeeld faal- of schrijfangst, depressie, burn-out, concentratieproblemen of een fysieke aandoening)*

*Bij ernstige klachten is het raadzaam om te beginnen met een individueel traject. Neem contact op om te horen wat ik voor je kan betekenen.

Als je minimaal een van deze punten herkent, dan zal een bootcamp jou hoogstwaarschijnlijk erg helpen. Leeftijd of achtergrond maakt daarbij niet uit.

Dit is een scriptie-bootcamp NIET..!

Mocht het zweet je al bijna op het voorhoofd staan, wees dan gerust:
je wordt tijdens deze bootcamp NIET gedrild! 🙂 Je hoeft dus geen sportkleding mee te nemen (mág natuurlijk wel, als je tussendoor een rondje wilt gaan hardlopen).

All-in tarief

Het tarief voor de bootcamp is op aanvraag en is all-in. Inbegrepen zijn:

 • Minimaal twee dagen professionele scriptiebegeleiding
 • Minimaal 1 overnachting
 • Eten en drinken
 • Dagelijkse start met korte seminar/vragenronde vol erg handige praktische tips

Meerwaarde van een bootcamp!

Misschien vind je de bootcamp best een investering. Wat krijg je er allemaal voor terug?

– Enorme boost voor je scriptie –

De grote meerwaarde van de bootcamps is dat je scriptie een enorme boost krijgt. De ervaring leert dat studenten met deze begeleiding een flinke sprint maken waar ze soms maanden niet vooruit kwamen!

Veel studenten raken bovendien zo goed op weg dat ze thuis effectief verder kunnen werken. Dit scheelt uiteindelijk veel tijd en daardoor geld. Denk aan het uitsparen van verdere begeleiding, voorkomen van extra kosten door studievertraging en meer tijd overhouden voor betaald (gediplomeerd!) werk.

– Superhandige, praktische tips –

Tijdens de bootcamps krijg je superhandige, praktische tips die het schrijven van je scriptie echt een heel stuk makkelijker maken. Ook is er professionele begeleiding beschikbaar zodat je bij vragen direct geholpen wordt. Je kunt twee dagen lang ongestoord werken en er wordt aan alle kanten goed voor je gezorgd. Zo kunt je in korte tijd flink opschieten!

– Niet alleen, maar samen –

Prettig aan een bootcamp is dat je tegelijk met anderen aan je scriptie werkt en er niet alleen voor staat. Voor veel studenten is het motiverend om elkaars verhaal te horen en elkaar aan te moedigen. Je bent niet de enige die een duwtje in de rug nodig heeft.

– Effectief en ontspannend –

Prettig is ook dat je tijdens de bootcamps vrij bent om de nodige ontspanning te nemen. Het gaat erom dat je effectief kunt werken, en dan moet je soms juist even uitblazen.

Aanmelding

De maximale groepsgrootte is +/- 10 studenten. Een privébootcamp of een bootcamp op maat voor je eigen groepje / op een andere locatie is mogelijk op aanvraag. Met speciale dieetwensen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden, geef dit van tevoren even door.

Vooraf aan de bootcamp vindt een intake plaats zodat ik je tijdens de bootcamp optimaal kan begeleiden. Wanneer ik vermoed dat een bootcamp jou niet voldoende zal helpen, dan geef ik dit aan en zorg voor een andere  oplossing als je dat wilt.

Nadat je je hebt aangemeld, hoor je drie weken van tevoren of de bootcamp doorgaat. Je betaalt de bootcamp dan vooraf in zijn geheel.  Na betaling is je reservering definitief. Later aanmelden is mogelijk mits er nog plaats is.

Na afloop van de bootcamp is er een natraject mogelijk.
Dit kan online of face-to-face.

Samenwerking landelijke scriptiebureaus

Wist je dat veel van de professionele scriptiebureaus in Nederland ook enthousiast zijn over deze bootcamps en het aanbieden via hun website en social media? Samen sterk, om jou de beste scriptiehulp te bieden!

Contact

Heb je nog vragen? Neem contact op via info@scriptiebegeleiding.org,
bel 06-24645943 (7 dagen per week) of gebruik het contactformulier.

Wie weet tot ziens op één van de bootcamps!

Esther

Ps. Liever online begeleiding of eerst een inloopdag bezoeken?
Dat kan ook. Stuur een bericht, of bel me: 06-24645943.